Comoara veche de 1700 de ani care i-a adus unui sibian o recompensă generoasă. Ce a descoperit bărbatul
Un bărbat din Sibiu, care primise recent autorizaţia pentru detectorul său de metale a găsit o adevărată comoară. Acesta a descoperit, în apropiere de Apoldu de Sus, județul Sibiu, 132 de monede și obiecte de dimensiuni mici de pe vremea romanilor. Acesta își achiziționase detectorul de metale în urmă cu o săptămână și tot atunci obținuse și autorizația de folosire a acestuia.
Împreună cu un amic, el s-a deplasat în zona cunoscută sub numele de Apoldu de Sus, o zonă în care s-au mai descoperit artefacte, în speranța că va reuși să găsească o comoară.
Comoara descoperită în Ardeal, datează de 1.700 de ani
Norocul i-a surâs, pentru că la scurt timp după ce au ajuns acolo s-au auzit o serie de zgomote emise de către detector, iar după ce au săpat au reușit să găsească o monedă.
Bărbații au mai căutat ulterior și în cele din urmă au reușit să găsească nu mai puțin de 132 de monede și obiecte de mici dimensiuni din vremea romanilor.
Cei doi bărbați au predat comoara la Direcția de Cultură din Sibiu, iar în zilele următoare o comisie va evalua și va expertiza comoara respectivă, urmând bărbații să fie și ei recompensați.
Într-o perioadă de maxim 18 luni, ei ar putea să primească până la 30% din valoarea comorii, potrivit Antena 3 CNN.
Această descoperire arheologică remarcabilă aduce o nouă lumină asupra istoriei zonei și reprezintă o bucurie pentru comunitatea locală. Cei doi bărbați, proaspăt deveniți niște veritabili „detectivi de comori” au demonstrat că pasiunea și perseverența pot fi răsplătite în moduri inimaginabile, aducând la lumină comori ale trecutului îngropate în urmă cu sute și sute de ani.
Un alt important tezaur a fost descoperit, în luna aprilie a acestui an, în pădurea din localitatea Padea, din județul Dolj. Este vorba de 1.200 de monede de argint, găsite de căutătorii de comori, predate și acestea Muzeului de Istorie din Craiova.